La Paeria allarga el termini per cobrar impostos municipals de ciutadans i empreses

Es podrà fraccionar el pagament de tributs sense interessos i la Paeria atura les inspeccions durant l'estat d'alarma

Redacció
24 de març del 2020
Actualitzat a les 16:45h
L'Ajuntament de Lleida ha decidit allargar els terminis per al cobrament dels tributs municipals tant de ciutadans com d'empreses així com poder fraccionar el seu pagament sense interessos fins al desembre. A més, la Paeria no s'iniciarà cap inspecció o procediment tributari mentre duri l'estat d'alarma.

Són algunes de les mesures que ha presentat aquest dimarts la comissió informativa de les Polítiques de gestió de Govern Obert, Economia i Participació, la segona que es fa de manera telemàtica, per ajudar la ciutadania i empreses davant l'impacte econòmic de la crisi de la covid-19. Per altra banda, la comissió d'Economia ha aprovat l'operació de refinançament de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) i el pla de sanejament financer.

Per decret d'alcaldia s'aprovarà que el període de cobrament voluntari dels rebuts no domiciliats de l'IBI, l'impost de circulació, la taxa de recollida d'escombraries, la taxa de residus de locals tancats i el preu públic per a la recollida i gestió de residus comercials s'amplia fins al 20 de juliol (inicialment era del 2 de març al 20 de maig).

També s'ajornarà el càrrec dels rebuts domiciliats per la recollida i gestió de residus comercials de l'1 d'abril al 6 de de juliol i les noves dates de cobrament de la taxa d'ocupació de la via pública per taules i cadires, carpes, veles i para-sols i la taxa dels horts de Rufea seran del 7 de setembre al 20 de novembre (fins ara eren del 4 de maig al 20 de juliol).

Per fer possible aquesta flexibilitat en el pagament, l'Ajuntament de Lleida ha informat que modificarà el seu calendari fiscal i també l'ordenança de gestió, recaptació i inspecció. La modificació de l'ordenança, que es portarà a l'aprovació del ple del mes de març, permetrà que el contribuent que no pugui fer front als pagaments pugui realitzar, fent una sol·licitud prèvia, un fraccionament sense interessos que es podria fer efectiu en aquestes condicions fins al mes de desembre.