Coronavirus

Els infermers de Lleida demana la donació d'estocs sanitaris per als centres assistencials

El col·lectiu es dirigeix a empreses i professionals que tenen excedents de material

per Redacció , 22 de març de 2020 a les 11:16 |
El Col·legi d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) ha engegat una campanya per demanar la donació d'excedents o estocs de material sanitari als centres assistencials, on es té cura de col·lectius especialment vulnerables.

La iniciativa s'adreça, principalment, a empreses i professionals que arran de la crisi sanitària del coronavirus han hagut de tancar o reduir la seva activitat i tenen estocs o excedents de material de protecció en els seus magatzems.


Segons la vocal de la Junta de Govern del COILL, Lourdes Terés, es necessita "qualsevol equip o material que pugui actuar com a barrera contra les infeccions o maximitzi la higiene de persones i instal·lacions” i ha indicat que "són d’utilitat les mascaretes, guants, gels desinfectants, bates o peücs" que puguin utilitzar les clíniques dentals, podòlegs, pintors, centres d’estètica, empreses veterinàries, laboratoris químics o indústries agroalimentàries.

Des de la COILL s'està realitzant una prospecció de les necessitats en aquests centres dedicats a l'atenció de col·lectius especials en els que "pel perfil dels usuaris i usuàries, a vegades és molt difícil seguir les normes bàsiques de contenció", ha dit Terés, que ha afegit que això "encara els fa més vulnerables a aquest coronavirus que té un risc de contagi molt alt".


Els interessats en adherir-se a la campanya han d'enviar un correu electrònic a l'adreça coill@coill.org en el que indiquin el tipus de material disponible, el nom i un telèfon de contacte. El COILL organitza la recollida i dipòsit de material i coordina la distribució als centres assistencials segons les necessitats documentades.
 

Imatge de la campanya dels infermers Foto: COILL

 

Participació