Municipis lleidatans desinfecten els carrers per evitar la propagació del coronavirus

Es prioritzen les zones amb més trànsit de gent mentre que a Tremp els treballs també se centren a les àrees properes a l’hospital

La brigada municipal netejant els carrers de Sort
La brigada municipal netejant els carrers de Sort | Ajuntament de Sort
20 de març del 2020
Municipis pallaresos com Tremp, Sort o la Pobla de Segur estan intensificat la neteja de la via pública amb productes desinfectants específics com a mesura de prevenció per frenar l'expansió del coronavirus. A la capital del Jussà l’operació va a càrrec de la brigada municipal de neteja i l’ajuntament ha avisat a les persones sensibles o al·lèrgiques que no surtin al carrer, ja que la desinfecció es realitza amb una solució d’hipoclorit sòdic.

El consistori trempolí prioritzarà els carrers de les zones properes de l’Hospital del Pallars, el CAP i la residència Fundació Fiella, però també els indrets on aquests dies es registra més trànsit de gent, com poden ser les immediacions de supermercats, les benzineres, la rambla Doctor Pearson i el casc antic. 

A la Pobla de Segur la desinfecció dels carrers es va iniciar dilluns, mentre que a la capital del Sobirà la neteja s’ha iniciat, com a Tremp, aquest divendres. Es farà tres cops a la setmana, els dilluns, dimecres i divendres, i anirà també a càrrec de la brigada municipal. L’actuació se centrarà a les vies comercials i equipaments amb trànsit de persones. L’ajuntament demana a la ciutadania que col·labori quedant-se a casa respectant les normes de confinament.
 

La brigada municipal de Tremp desinfectant els carrers. Foto: Marisa Llimiñana


D'altra banda, des dels diferents consistoris municipals es recorda al veïnat que cal seguir les mesures adoptades per fer prevenció de l'expansió de la malaltia. Així mateix, es fa una crida per seguir fent un aïllament domiciliari responsable i fer un ús restringit de la via pública només en els casos determinats per les autoritats competents. En poblacions com la capital del Pallars Jussà s’ha detectat que hi ha veïns que continuen fent cas omís a les ordres de confinament.