Unió de Pagesos celebra l'obertura dels tallers de reparació de vehicles per garantir la producció agrària

El sindicat reclama permetre el trasllat dels treballadors en vehicles ocupats per més d'una persona

Redacció
20 de març del 2020
Actualitzat a les 12:52h
Unió de Pagesos ha celebrat la decisió del ministeri de Transports de permetre l'obertura dels tallers de reparació i manteniment de vehicles, així com els establiments de peces de recanvis, per garantir la producció agrícola.

Tot i això, el sindicat continua reclamant a les autoritats permetre el trasllat dels treballadors en vehicles ocupats per més d'una persona. En molts casos, els empleats del sector no tenen vehicles propis o, ni tan sols, permís de conduir. "Aquestes circumstàncies invaliden que puguin anar a fer la feina a les plantacions i va en contra de ser un sector bàsic i estratègic, com és produir aliments" ha assegurat el responsable de l'Organització d'Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, en declaracions a l'ACN.

La "limitació" de la circulació de forma individual, així com la falta d'alternatives de transport públic per al desplaçament de finques i granges als terrenys rústics, "posa en risc la garantia de l'abastiment alimentari". A més, actualment hi ha "importants" campanyes agrícoles com l'aclarida de la fruita o la recollida de la cirera.

"Demanem i exigim al govern espanyol que facin una excepcionalitat al Real Decret i habilitin poder anar més d'una persona al vehicle o que una part de les furgonetes puguin ser aprofitables pel transport dels treballadors", ha reclamat Vicente.

El govern espanyol ja ha modificat la normativa per permetre l'obertura dels tallers de reparació, una condició que Unió de Pagesos considerava "imprescindible" per complir amb les obligacions productives i de seguretat alimentària.

"Per garantir la continuïtat, necessitem que, si una màquina s'espatlla, pugui ser reparada", ha assegurat el responsable de l'Organització d'Unió de Pagesos. Tot i això, ha reconegut la importància d'aplicar les mesures necessàries establertes pel ministeri de Sanitat i aplicar un protocol a aquests establiments.