La primavera arrenca amb temperatures més baixes i sense calor a la vista

Males notícies per a la propagació del coronavirus

Redacció
20 de març del 2020
Segueix lluint el sol
Segueix lluint el sol | ND

Aquest divendres de matinada, concretament a les 4.50 hores, ha arrencat la primavera, que s'allargarà fins al 20 de juny. I ho ha fet amb un temps estable, però amb la dinàmica del descens del termòmetre, engegada aquest dijous. Tant els registres mínims com màxims tindran valors més baixos, que han caigut a entre 1 i 6 graus positius en alguns punts a primera hora del matí. 

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu una jornada amb núvols baixos al matí, que reapareixeran a partir del vespre quan seran més extensos, però sense cap previsió que deixin algun plugim. En tot cas, algun ruixat aïllat a les Terres de l'Ebre.

L'entrada de la primavera ha passat mig desapercebuda entre l'allau de notícies del coronavirus. En tot cas, s'espera que la pujada de temperatures que podria portar l'estació pugui alleugerir el ritme de l'expansió de la pandèmia (investigacions xineses demostren que el contagi baixa a mesura que la temperatura puja).

Però de moment, la primavera no sembla que porti temperatures molt elevades. Fins i tot, la setmana, els registres encara podrien caure una mica més, de típic hivern.