La Paeria reorganitza el servei de neteja viària i suspèn la recollida de voluminosos i les deixalleries

La recollida selectiva se segueix prestant de manera habitual, així com el porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada

Redacció
18 de març del 2020
Actualitzat a la 13:12h
L'Ajuntament de Lleida ha reorganitzat els serveis de recollida de residus i la neteja viària amb motiu de la crisi generada pel coronavirus, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries i organismes competents.

Els serveis de neteja viària s'han reduït, d'acord amb la disminució de l'activitat al carrer, però se segueixen prestant els serveis mínims, per assegurar la neteja dels carrers i per tal de minimitzar l'exposició dels treballadors. La recollida porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada manté els horaris i freqüències de recollida i també es fa amb normalitat la recollida de residus a l'Horta, Sucs, Raimat i polígons. En canvi, s'ha suspès temporalment la recollida de voluminosos i l'activitat de les deixalleries.

Segons l'Ajuntament de Lleida, les modificacions en els diferents serveis municipals s'han pres per evitar el risc de propagació i afecció d'aquesta malaltia. Així mateix, la Paeria remarca que tots els serveis de recollida selectiva -paper, cartró, envasos, vidre i fracció orgànica- es continuaran desenvolupant de manera habitual a tota la ciutat, a excepció de la recollida porta a porta al comerços de l'Eix Comercial perquè l'activitat comercial és mínima.

La Paeria recorda la importància de continuar amb els bons hàbits de separació dels residus i utilització dels contenidors de recollida selectiva, especialment aquests dies de confinament on moltes famílies aprofiten per endreçar i netejar armaris. Les persones que tenen problemes per obrir els contenidors amb els pedals poden utilitzar guants o mocadors de paper per obrir les tapes, però és important que es deixin les bosses dins dels contenidors per facilitar el servei dels operaris de recollida.

D'altra banda, el servei de recollida de voluminosos ha quedat aturat mentre duri el període de confinament de la població. Les deixalleries municipals romandran també sense funcionament, en concret, la deixalleria principal de Pardinyes, la deixalleria mòbil, les tres mini deixalleries de barri (Mariola, Bordeta i Noguerola) i les deixalleries de Raimat i Sucs. Des de l'Ajuntament de Lleida es recomana a la ciutadania que faci a casa l'emmagatzematge dels residus que s'han de portar a les deixalleries fins que es torni a restablir el servei.