coronavirus

Àger fa una crida per reclutar voluntaris després de l'aïllament de diversos avis de la residència

Quatre residents del centre estan ingressats a Tremp; dos han donat positiu i dos més estan a l'espera dels resultats

per Àlvar Llobet , 18 de març de 2020 a les 10:59 |
Imatge de la residència d'avis d’Àger | Ajuntament d'Àger
La residència d'avis d'Àger, a la comarca de la Noguera, està en plena lluita contra el Covid-19 després d'haver-se detectat dos casos positius i d'haver ingressat dos avis més que podrien haver estat contagiats en els darrers dies.

L'alcaldessa, Mireia Burgués, explica a NacióDigital que la residència s'ha dividit en dues parts, la d'avis sense cap símptoma i la dels residents que sí en tenen. En aquest sentit, Burgués ha indicat que s'han hagut d'aïllar treballadors del centre i que per aquest motiu s'ha fet una crida a la ciutadania per reclutar voluntaris. "Hi ha hagut una resposta molt positiva de la societat", ha indicat la primera edil. 


Les dues persones ingressades a Tremp amb Covid-19, un home de 98 anys i una dona de 91 es mantenen estables i evolucionen favorablement. A més, segons ha informat l’Hospital del Pallars, s’està esperant el resultat de dos casos sota sospita. A la residència hi viuen actualment 32 persones i hi treballen una vintena de professionals.

Pel que fa a les xifres oficials, la demarcació de Lleida ha registrat la primera mort per coronavirus, segons ha informat el Departament de Salut aquest dimarts al vespre. Es tracta d’un home de 79 anys amb patologies prèvies, que es trobava ingressat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. 


Salut també ha confirmat que hi ha 10 nous casos positius a la demarcació de Lleida, que se sumarien als 41 detectats fins ahir. Actualment hi ha 16 persones amb Covid-19 ingressades en centres hospitalaris i 131 professionals sanitaris estan en aïllament domiciliari. Una cinquantena de metges lleidatans s'han ofert per incorporar-se a la feina a la sanitat pública.

De les 16 persones que es troben ingressades en centres hospitalaris amb coronavirus, dos es mantenen estables a l’Hospital del Pallars de Tremp. La resta estan a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (11), a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida (2) i a l'Hospital de la Cerdanya (1).


Pel que fa als professionals sanitaris, 131 de totes les línies assistencials (hospitalària, atenció primària, SEM) es troben en aïllament domiciliari. A causa d'aquesta situació, més d'una cinquantena de metges lleidatans jubilats, acabats de llicenciar o de l'àmbit privat s'han ofert voluntàriament per incorporar-se al servei públic per col·laborar amb el pla de contingència del Departament de Salut.

El Departament demana que es faci un ús responsable del sistema sanitari per no col·lapsar-lo i garantir que les persones que ho necessitin puguin tenir accés a l’assistència.

41 morts a Catalunya

El nombre de morts a Catalunya pel coronavirus s’ha disparat en les darreres 24 hores, quan han mort 23 persones a Catalunya pel Covid-19. Són dades d’aquest dimarts a la tarda, una xifra que dobla amb escreix les 18 víctimes mortals que s'havien registrat fins al dia anterior. En total, el nombre de morts des que va començar el brot puja ja a 41 al nostre país.

L'increment de casos positius també ha estat fort: 472 en les darreres 24 hores. Però no supera el pic màxim del dia anterior, quan l'increment va ser de 491. Amb les dades d'aquest dimarts, Catalunya acumula ja 1.866 contagis. D'aquests, un total de 65 estan greus. L'últim balanç del Departament de Salut també precisa que hi ha 98 sanitaris contagiats, i gairebé la meitat (48) es concentren al brot d'Igulada. 


 

Participació