Coronavirus

Suspesos els actes de la Setmana Santa a Lleida pel coronavirus

Les congregacions, confraries i germandats consideren que "hi ha motius de salut pública suficientment justificats"

per Redacció , 16 de març de 2020 a les 17:48 |
Imatge de la Verge dels Dolors | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de Lleida, seguint instruccions del bisbe Salvador Giménez, ha decidit suspendre els actes de Setmana Santa arran de les restriccions establertes per fer font a la crisi generada pel coronavirus SARS-CoV-2.

El Secretariat al·lega que "hi ha motius de salut pública suficientment justificats" per tal de suspendre els actes, donat que "s'estableixen mesures de limitació de concentració de persones, en espais tancats o oberts, i de limitació de moviments dins del territori". En aquest sentit, l'entitat considera que les congregacions, confraries i germandats lleidatanes estan en l'obligació de cooperar per evitar en la mesura de les seves possibilitats la propagació del coronavirus.


La decisió del Secretariat, que agrupa les diferents congregacions, confraries i germandats de Lleida, de suspendre les processons i la resta d'actes previstos per Setmana Santa arriba després de les decisions dels governs espanyol i català i tenint també en compte les orientacions de la Conferència Episcopal Espanyola i la Conferència Episcopal Tarraconense. A la vegada, l'entitat fa una crida a pregar a Déu "per superar la crisi i per que protegeixi a totes aquelles persones que pateixen la malaltia".

 

Participació