Coronavirus

Afrucat demana que no s'aturi el subministrament de materials per a la indústria fructícola

Alerten que el sector inicia ara un període clau per assegurar collites amb tractaments fitosanitaris bàsics

per Redacció, 16 de març de 2020 a les 17:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) ha adreçat per carta als governs català i espanyol la preocupació i el neguit que en els darrers dies està tenint el sector fruiter català davant d'una possible restricció al trànsit de mercaderies.

El sector inicia ara un període clau per assegurar les pròximes collites i necessita fer tractaments fitosanitaris bàsics al camp per protegir-les de les malalties i les plagues habituals. És per això que els diferents materials i mètodes de defensa sanitària esdevenen imprescindibles. Així mateix, les centrals fructícoles de Catalunya han incrementat en els darrers dies entre un 75 i un 150% la seva activitat i per això calen materials d'envàs i serveis tècnics que han d'arribar.


Pel que fa a les mascaretes, Afrucat ha detectat una restricció per part dels proveïdors que afirmen tenir-les reservades per al govern espanyol.

El president d'Afrucat, Francesc Torres, ha recordat que segons el mateix govern "l'alimentació de la població s'ha establert com un element bàsic a preservar en la situació d'estat d'alarma, garantint-ne el seu subministrament" i trasllada a les autoritats la necessitat de que es vetlli en les properes decisions per la lliure circulació i el subministrament de productes, matèries primeres i materials bàsics per al camp i per a la indústria fructícola a fi efecte de poder produir i subministrar fruita segons la demanda del mercat i poder treballar per garantir la propera collita en òptimes condicions.

 

Participació