Coronavirus

Segon cas confirmat de coronavirus a l’Hospital del Pallars

Es tracta de la persona que estava pendent de resultat i que havia estat en contacte amb l’home de 98 anys que va donar positiu ahir diumenge

per Jordi Ubach Llorens , 16 de març de 2020 a les 11:57 |
Imatge de la façana principal de l’Hospital Comarcal del Pallars | GSS
L'Hospital Comarcal del Pallars ha confirmat aquest dilluns un segon cas de coronavirus al centre. Es tracta de la persona que estava pendent de resultat i que havia estat en contacte amb l’home de 98 anys que va donar positiu ahir diumenge. Com l’home d’ahir, el cas positiu d’avui prové de la residència d’avis d’Àger. És una dona, té 91 anys i està estable.

Aquest nou cas no suposa, per ara, cap canvi en l’organització de l’Hospital del Pallars, que ahir ja va activar un pla de contingència per fer front al coronavirus. En tots dos casos, el centre hospitalari ha seguit el protocol d’aïllament per tal d’evitar el contagi al personal sanitari i a la resta de les persones que estan ingressades a planta. Per ara, no hi ha personal sanitari afectat.


En aquest sentit, a partir d’avui l’accés a l’Hospital del Pallars queda blindat amb la suspensió de tota activitat quirúrgica i ambulatòria, com les consultes externes, proves i visites no urgents i demorables. Des del centre s’està avisant, una per una, a totes les persones que tenien hora programada. D’aquesta manera, es demana als afectats que no truquin a l’hospital per no saturar la línia telefònica.

Sospita a Alins


Mentrestant, al municipi d'Alins s’ha detectat un possible cas de coronavirus. Es tracta d’una tercera persona que darrerament també ha mantingut contacte amb l’home de 98 anys que aquest diumenge s’ha confirmat com el primer cas de coronavirus a l’Hospital Comarcal del Pallars. Segons l’alcalde, Manel Pérez, és de mitjana edat, té febre i tots els símptomes i es troba en quarantena preventiva al seu domicili. 

L’augment de casos a la demarcació de Lleida es frena


A la demarcació de Lleida s'havien confirmat aquest diumenge a la tarda dos nous casos de coronavirus, un dels quals el de l’Hospital del Pallars. Així, la xifra de pacients afectats s’elevava a 36, la majoria gent gran. La darrera informació que s'havia donat de casos positius al territori era de 34. Amb el segon cas de l’Hospital del Pallars, la xifra és ara, com a mínim, de 37.

El virus afecta també un total de 202 persones més que estan en aïllament i un centenar de professionals de la sanitat que es troben en vigilància pel fet d’haver tingut contacte amb pacients. Fins al moment no s’ha registrat cap mort pel virus.

Restriccions als CAP

Els centres sanitaris autoritzats del Pallars, com els CAPs de Tremp, de Sort o de la Pobla de Segur, demanen la màxima col·laboració de la població, a qui demanen que només s'ha d'anar al Centre d'Atenció Primària en el cas de malaltia important o urgent. La resta de problemes i consultes s’han de fer per telèfon. 

Així mateix, tota persona que consideri que pot estar afectada de coronavirus ha de quedar-se a casa i telefonar al 061, on se l'informarà del que ha de fer. En cas de no poder contactar amb el 061, es pot telefonar al CAP corresponent.


 

Participació