L'alarma social pel coronavirus arriba als supermercats del Pallars

Des del Govern i els diversos establiments es demana a la ciutadania que estigui tranquil·la, ja que cada dia es reposen els productes esgotats a les prestatgeries

Prestatgeries de fruita i verdura buides en un supermercat de Tremp
Prestatgeries de fruita i verdura buides en un supermercat de Tremp | Jordi Ubach
15 de març del 2020
Prestatges més buits, molta més feina de l’habitual, carros plens fins dalt i cues a primera hora del matí. És una imatge que es repeteix a diversos llocs de Catalunya i que ha acabat arribant aquests darrers dies a moltes botigues i supermercats del Pallars després de l'alarma que ha generat el coronavirus i les mesures preses pel Govern de Catalunya i de l'Estat per evitar-ne la propagació.

La gent compra productes de primera necessitat com pasta, arròs, carn, peix, llet i conserves. Però en la majoria dels casos també s'ha esgotat el paper higiènic, un fenomen que es repeteix de nord al sud del país. L’augment de vendes s’ha notat, sobretot, a partir del dijous a la tarda, coincidint amb el tancament de les escoles i instituts, segons explica a Pallars Digital la cap de torn del supermercat Esclat de Tremp.

Des del supermercat, el més extens del Pallars, garanteixen el subministrament i asseguren que les existències arribaran cada matí “com qualsevol dia”. Asseguren que els darrers dies s'ha venut més del que és habitual, però que els productes s'aniran reposant progressivament i que, per tant, ningú ha de patir.
 

El fenòmen del paper higiènic també ha arribat al Pallars. Foto: Jordi Ubach


Pallars Digital ha visitat diferents supermercats de Tremp, Sort i la Pobla de Segur i l'aspecte de les prestatgeries és similar arreu, tot i que a la Pobla en menor grau. Aquests últims dies s'ha venut el doble del que és habitual, i en alguns moments les imatges de llargues cues per pagar han recordat les que es poden veure durant les festes de Nadal, han explicat caixers consultats per aquest diari.

Entre els clients, opinions de tot tipus. Des de qui rebutja l'alarmisme generat pel coronavirus, fins a qui admet que venien a comprar per tenir el rebost de casa ben assortit durant dies, per si han de quedar-s'hi tancats. 

Amb les recomanacions del Govern i el constant degoteig de casos a l'Estat, la població pallaresa i també la visitant ha sortit a comprar als supermercats per tal d'omplir la nevera i el rebost, però també ha anat a les petites botigues i comerços on es venen queviures i altres articles de primera necessitat.