coronavirus

Balaguer suspèn tota activitat als equipaments municipals durant 15 dies pel coronavirus

Es cancel·la la celebració del mercat del dissabte i les obres de teatre fins, almenys, el proper 25 de març

per Àlvar Llobet , Balaguer, 11 de març de 2020 a les 20:17 |
Imatge de la font de Gaspar de Portolà, a Balaguer | Arnau Torrente
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Balaguer reduirà la majoria d'activitats culturals, esportives i escolars per evitar l'afectació del coronavirus. L'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, ha assegurat que tots els equipaments municipals quedaran tancats al públic a partir d'aquest dijous i fins, com a mínim, el proper 25 de març. En aquest context, el Teatre Municipal no oferirà els espectacles que estaven programats, el casal de Lapallavacara tampoc realitzarà les activitats previstes i la Biblioteca estarà tancada al públic. 

El mercat del dissabte, cancel·lat


Per la seva banda, el mercat municipal d'aquest proper dissabte queda suspès i, de cara al del dia 21 de març, s'estudiarà en funció de com avançi el procés de contagi. El Paer en cap ha explicat que en el cas concret del mercat es tracta amb una questió d'abastiment d'aliments, per la qual cosa ha deixat oberta la porta a habilitar parades el dia 21.

Vidal ha explicat també que la Paeria de Balaguer vol evitar al màxim el contacte entre escolars, per la qual cosa ha anunciat la suspensió de les classes de col·lectives que es fan a l'Escola de Música, que només impartirà les classes particulars. En aquesta mateixa línia, les activitats que es fan al poliesportiu també queden restringides a l'ús d'una sola escola en cada ocasió. La piscina municipal també queda clausurada.


Pel que fa al cinema, només es posaran a la venda una quarantena d'entrades, mentre que el ball dels diumenges que es celebra al pavelló Molí de l'Esquerrà queda cancel·lat.  L'alcalde de la ciutat ha indicat que des del consistori es recomanarà als equipaments privats que segueixin el procés de tancament dels espais municipals. 

Vidal fa una crida a la calma de la població


Vidal ha fet una crida a la calma i ha apuntat que l'Ajuntament de Balaguer està en contacte permanent amb el Departament de Salut. El Paer en cap ha indicat que els possibles afectats s'han de posar en contacte telefònic amb els serveis mèdics, encara que ha indicat que l'Ajuntament de Balaguer atendrà via telefònica aquelles persones que creguin que estan infectades per coronavirus.
 

 

Participació