Front comú d'institucions, sindicats i usuaris per exigir la millora de l'Avant a Lleida

Acorden demanar una reunió urgent amb el Ministre de Foment i la delegada del govern espanyol a Catalunya

Redacció
09 de març del 2020
Actualitzat a les 10:14h
Representants de les diferents institucions i entitats amb el manifest
Representants de les diferents institucions i entitats amb el manifest | Paeria Lleida
Paeria de Lleida, Diputació, Generalitat, CCOO, UGT, Federació d'Associacions de Veïns de Lleida i el grup d'usuaris de l'Avant han acordat aquest dissabte en una reunió de treball formar un front comú per aconseguir millorar el servei d'aquests trens d'alta velocitat.

Per aquet motiu han anunciat que demanaran una reunió amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos. Prèviament a la trobada, el grup de viatgers que realitzen el trajecte diari a Barcelona han entregat un manifest als representants polítics en el qual s'exposen les deficiències del servei. Reclamen millores en les freqüències, el preu i la comoditat.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha actuat com amfitrió de la trobada en la qual també han participat el president de la Diputació, Joan Talarn; el delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré; el primer tinent d’alcalde, Antoni Postius; la regidora de Participació, Elena Ferre; el president de la Federació d’Associacions de Veïns, Toni Baró; la secretaria general de CCOO, Cristina Rodríguez; el secretari del sector de ferroviaris del mateix sindicat, Alberto Puivecino; el secretari d’Afers Socials d’UGT, Ramon Moreno, i dos representants dels lleidatans que agafen cada dia el tren per anar a treballar a Barcelona, entre altres. 

Al finalitzar la reunió, el paer en cap ha explicat que s'ha decidit demanar una reunió amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos. "Entenem que estem davant d’una qüestió d’equitat, de ser tractats amb el mateix respecte i oportunitats pel que fa a horaris, tarifes i serveis que tenen a altres zones de l’Estat. No plantegem cap cosa estranya. Però és que no només ens preocupa no avançar, sinó també que no es produeixi un deteriorament en el servei”, ha explicat Pueyo.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha aplaudit que totes les institucions lleidatanes hagin pogut seure i prendre una decisió col·lectiva. Talarn ha dit que les condicions del servei s'han de millorar perquè "no poden continuar així" i que, del contrari, la gent que vol viure Lleida i treballar a Barcelona o a l'inrevés "es quedaran a la capital". "Hem arribat a la conclusió que hem de parlar amb l’Estat, que té les competències per fer-ho i per buscar solucions definitives pel que fa a les freqüències de trens i preu dels abonaments, així com de la seva comoditat”, ha finalitzat.