Commoció al Pallars Sobirà per la mort de tres veïns de la comarca a Geòrgia

Entitats del món esportiu i cultural de la comarca i diverses institucions, ajuntaments i personalitats han expressat el seu condol per la mort dels tres muntanyistes

Imatge d’arxiu de la glacera del Tetnuldi, on ha tingut lloc l’accident
Imatge d’arxiu de la glacera del Tetnuldi, on ha tingut lloc l’accident | Tamar Korakhashvili
05 de març del 2020
La tràgica mort a Geòrgia dels muntanyistes pallaresos Ferran Comadran, Julio Barbot i Anselmo Ramírez ha commocionat les darreres hores el Pallars Sobirà. Desenes de persones i entitats de la comarca s'han bolcat amb la família i amics dels tres muntanyencs per expressar el seu condol. Un sentiment que també s'ha estés a través de les xarxes socials, on també es poden comptar per desenes les mostres de suport arribades d’arreu.

Totes tres eren persones molt conegudes i amb fortes arrels a la comarca. Ferran Comadran, veí d’Estac (Soriguera), estava adscrit al parc de Bombers del Pont de Suert; Julio Barbot, veí d’Enviny (Sort), formava part del parc de Bombers de Sort; mentre que Anselmo Ramírez, de Sort, treballava darrerament a Correus.

Tots tres, federats i membres de l’Associació Esportiva Pallars, formaven part d’una expedició de vuit veïns del Pallars Sobirà que estaven de viatge al Caucas georgià. Una allau els va sorprendre ahir al migdia mentre realitzaven una travessa d’esquí de muntanya a la glacera de Tetnuldi. La neu en va atrapar cinc; tres d’ells van morir i dos més van resultar ferits, un dels quals encara hospitalitzat aquest dijous. 

Els ajuntaments de Sort i de Soriguera van decretar ahir a la tarda tres i dos dies de dol, respectivament, i van expressar el seu condol a les famílies i amics de les víctimes. Els Bombers de la Generalitat, així com l’Associació Esportiva Pallars i les entitats excursionistes a les quals estaven federades les víctimes, també han fet públic el seu dol  a través de les xarxes socials. 

Però no han estat els únics que s'han expressat en aquest sentit. El president de la Generalitat, Quim Torra; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el president a l’exili, Carles Puigdemont; o la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, són només algunes de les personalitats que han mostrat el seu condol per la pèrdua dels tres excursionistes pallaresos.