Moren tres lleidatans en un accident de muntanya a Geòrgia

Les víctimes, entre les quals hi ha dos bombers, formaven part d'un grup de set persones del Pallars que estaven de vacances

NacióDigital
04 de març del 2020
Actualitzat a les 21:29h
Imatge de la serralada del Caucas a Geòrgia
Imatge de la serralada del Caucas a Geòrgia | Wikimedia Commons
Tres catalans han mort en un accident de muntanya a la serralada del Caucas a Geòrgia, mentre feien un viatge personal. Tots tres formaven part d'un grup de set persones del Pallars Sobirà que estaven de vacances a la zona. A més, un quart membre del grup està ferit, tot i que de moment es desconeix el seu estat.

Entre les víctimes mortals hi ha dos membres dels Bombers de la Generalitat. Un d'ells estava destinat al parc de Sort i l'altre al parc del Pont de Suert. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que les víctimes eren veïnes de la capital del Pallars Sobirà i de Soriguera, i ha avançat que convocarà un ple per decretar dies de dol oficial.

Segons han apuntat a Nació Digital des de l’Associació Esportiva Pallars, el grup de vuit persones eren totes membres de l’entitat i estaven fent una travessa a la glacera de Tetnuldi quan han tingut el fatídic accident, que ha estat provocat per una allau. Els vuit membres del grup estaven federats, set dels quals per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i un per la Federació Catalana d'Espeleologia.

El grup estava fent una travessa quan han tingut l'accident.

En un missatge al compte de Twitter, els Bombers han mostrat el condol a les famílies, amics i companys dels morts en l'accident. El cos ha activat el servei d'assistència psicològica per als companys de les víctimes dels dos parcs.