L'Arnau de Vilanova ja disposa de laboratoris per afrontar el coronavirus

El brot, força localitzat, es concentra majoritàriament a la ciutat de Barcelona

El coronavirus a Catalunya, molt localitzat.
El coronavirus a Catalunya, molt localitzat. | ND
Roger Tugas / Sergi Ambudio
03 de març del 2020
Actualitzat a les 17:25h
La consellera de Sanitat, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimarts que l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida ja disposa de laboratoris per tractar l'epidèmia de coronavirus. 

 


Els nous casos de coronavirus a Catalunya s'han disparat en les últimes hores. Malgrat que la xifra global continua sent molt baixa, entre diumenge i dilluns s'han registrat 10 dels 16 comptabilitzats fins ara pel Departament de Salut. Més de la meitat (9) estan localitzats a la ciutat de Barcelona.

Tal com es pot apreciar en el mapa que encapçala aquesta notícia, el brot està força localitzat. A part de la capital catalana, només hi ha hagut contagis confirmats en tres ciutats més: Girona (4), Sant Cugat (2, una parella) i l'Hospitalet de Llobregat (1).

En més del 50% dels casos, havien viatjat feia pocs dies a Itàlia, la zona més castigada pel Covid-19 a Europa, d'on van importar el virus. La resta d'infectats són per haver estat en contacte directe amb algú que ja l'estava incubant.

Mentre a l'Estat, que ja supera el centenar de casos, s'han confirmat diversos de més gravetat, a Catalunya tots estan catalogats per les autoritats sanitàries com a lleus. Cap d'ells corre perill.