Maten a trets 34 daines al Pallars Sobirà

L'autor o autors de la massacre no van aprofitar cap part dels animals, fet que indicaria que es tracta d'un acte furtiu i vandàlic

Imatge d'una de les daines mortes
Imatge d'una de les daines mortes | Agents Rurals
Sergi Ambudio / Jordi Ubach
03 de març del 2020
Els Agents Rurals investiguen la mort de 34 daines, abatudes a trets, al Pallars Sobirà. La massacre va tenir lloc la nit del 25 al 26 de febrer. L'autor o els autors no van aprofitar cap part dels animals, fet que dona força a la hipòtesi que es tracta d'un acte furtiu i vandàlic. "Que no hi hagi cap aprofitament d'una espècie com aquesta és molt estrany i no té cap explicació", expliquen fonts del cos d'Agents Rurals a Pallars Digital.

La trentena de cadàvers de les daines estaven repartits, a tocar de la carretera, al llarg d'uns 17 quilòmetres, entre els municipis de València d'Àneu i Llavorsí. Això fa sospitar els Agents Rurals que els autors de la matança van abatre els animals tot recorrent la carretera C-13. El dimecres 26 al matí, la presència inusual de voltors a la zona va alertar els veïns, que van avisar les autoritats. 

En aquests moments hi ha una investigació oberta dels Agents Rurals, que busquen esclarir els fets i localitzar el o els responsables. Per aquest motiu, han demanat la col·laboració de la ciutadania, a qui animen a avisar ràpidament al 112 en cas d’escoltar trets de nit. A banda, també s'han obert diligències penals al jutjat de Tremp per un presumpte delicte contra la fauna que no només podria comportar penes de multa, sinó també de presó.