El Govern invertirà 5,4 milions en la renovació de la meitat de la flota de vehicles dels Agents Rurals

La mesura té el doble objectiu de millorar la seguretat del cos i complir la normativa d'emissions dels vehicles

Imatge de la presentació amb la nova flota de vehicles
Imatge de la presentació amb la nova flota de vehicles | Agricultura
Redacció
02 de març del 2020
El Govern invertirà 5,4 milions d'euros en la renovació de la meitat de la flota de vehicles dels Agents Rurals. La mesura té el doble objectiu de millorar la seguretat i complir amb la normativa d'emissions. El passat divendres, a Montserrat, es van presentar 50 nous vehicles pick-up, que substituiran 50 vehicles que, segons han explicat, tenen uns 15 anys d'antiguitat i 200.000 quilòmetres.

Abans de l'estiu, se n'adquiriran 59 més i, en total, s'hauran substituït 109 vehicles dels 238 que té el cos. La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha reafirmat el compromís del departament amb els Agents Rurals, un cos que ha qualificat "d'imprescindible" pel país. Jordà ha anunciat que, el mes que ve, es convocaran 50 noves places d'Agents Rurals.
 

La consellera Jordà dins d’un dels nous vehicles dels Agents Rurals. Foto: Agricultura


La previsió és que el 2026 el cos disposi de 824 efectius. Actualment hi ha 490 Agents Rurals a tot Catalunya. Totes aquestes mesures s'emmarquen en el nou pla estratègic dels Agents Rurals, que també ha d'incloure el decret del reglament d'armes per tal de determinar quines armes seran les que es permetran i en quines situacions.