Sis coses que cal saber per prevenir el contagi del coronavirus

El Covid-19 es transmet per via respiratòria i provoca tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire

L'ús de mascaretes, desmentit des de les autoritats.
L'ús de mascaretes, desmentit des de les autoritats. | Europa Press
NacióDigital
01 de març del 2020
El degoteig de nous casos confirmats a Catalunya és constant i es preveu que continuï així els propers dies. Per prevenir el contagi entre la població, Protecció Civil ha emès un comunicat a través de les xarxes socials amb detalls sobre el Covid-19 i un seguit de consells per protegir-se com cal del brot.

El nou coronavirus es transmet majoritàriament per via respiratòria i provoca tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire. Què podem fer per protegir-nos? Tot seguit, sis elements oficials que cal tenir en compte.

Rentar-se les mans freqüentment

Fer-ho amb aigua i sabó durant uns vint segons, o amb un preparat amb alcohol.

Tapar-se la boca

És important fer-ho, igual que el nas, en tossir o esternudar, principalment amb mocadors d'un sol ús o amb la part interna del colze.

No compartir menjar

És vital fer-ho, així com tampoc els estris com els gots, els mocadors, els tovallons o els coberts i altres objectes que no s'hagin netejat adequadament abans.

La mascareta, gairebé inútil

Utilitzar mascareta en espais oberts si no s'està contagiat és gairebé inútil com a mesura de protecció. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) demana fer un ús "racional" del producte per evitar un "malbaratament innecessari" de recursos. "Pot ajudar a limitar la propagació d'algunes malalties respiratòries, però el seu ús no garanteix que s'eviti el contagi", assenyala l'organisme.

Evitar contacte amb aquells que puguin estar refredats

Cal evitar tenir un contacte estret amb persones que presentin símptomes de grip o refredat.

Els animals o els aliments, fora de perill

A Catalunya no s'han de prendre precaucions especials amb els animals ni els aliments.