Arrenca la temporada turística de presseguers florits a Aitona

El municipi espera superar els 20.000 visitants i enguany, com a novetat, es poden apadrinar arbres fruiters

Una parella amb els presseguers d'Aitona
Una parella amb els presseguers d'Aitona | ACN
Redacció
29 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:18h
Aitona (Segrià) ha donat el tret de sortida a les visites guiades per gaudir del "mar rosa" que conformen els presseguers florits, unes rutes que en aquesta nova campanya esperen superar els més de 20.000 visitants de l'any passat. Les rutes del projecte Fruiturisme han començat aquest 27 de febrer i s'allargaran durant tres o quatre setmanes. Les altes temperatures de les darreres setmanes, però, han fet florir els arbrers de manera desigual, mostrant una estampa rosa menys homogènia a l'habitual.

Tot i això, aquest divendres una quinzena de persones no s'han volgut perdre aquest espectacle visual. Com a novetat, enguany s'ha posat en marxa una prova pilot que permet apadrinar presseguers o nectariners de dos pagesos de la localitat.

Des de fa vuit anys, l'Ajuntament d'Aitona organitza el projecte Fruiturisme, coincidint amb l'època de la floració dels presseguers i d'altres arbres fruiters. La iniciativa ofereix diferents visites guiades als camps florits i al patrimoni cultural d'Aitona, que porten a terme una seixantena de voluntaris del municipi.
 

Les visites a Aitona han començat a finals de febrer Foto: ACN

 

Els mateixos pagesos de la localitat expliquen als turistes el procés que se segueix per poder produir la fruita. Una de les agricultores, Anna Maria Ferrer, ha explicat que des que va néixer la iniciativa, els veïns veuen la floració "des d'una altra perspectiva", ja que abans "veien els camps molt bonics" però "no li donaven el valor que li donen ara".

Ferrer també ha dit que la calor dels darrers dies ha fet que els arbres primerencs hagin avançat la seva floració mentre que els que són més tardans encara estant "adormits". Per aquest motiu, els primers turistes als camps florits no han vist l'esclat rosa en el seu punt més àlgid. Una d'elles, Elvira Valle, ha dit que malgrat "el temps no es pot saber mai", l'experiència ha estat "més del que esperava". Gabriela Almeida, que també ha vingut des de Barcelona, s'ha expressat en la mateixa línia. ´"És una meravella", ha dit i ha afegit que portava un any "preparada" per visitar Aitona, després d'assabentar-se de la iniciativa a través de les xarxes socials.
 

Pla del camp de presseguers d'Aitona Foto: ACN