El Govern haurà pagat a l'abril un terç dels 8,8 milions per fer front als danys dels aiguats a Lleida

La Diputació destinarà el milió d'euros pressupostat a reparar camins malmesos en municipis de la demarcació

Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:56h
Els representants de les institucions de Lleida
Els representants de les institucions de Lleida | ACN
La Generalitat haurà pagat o executat en un mes i mig una tercera part dels 8,8 milions d'euros que preveu destinar per fer front als danys dels aiguats de l'octubre passat a les comarques de Lleida, segons ha explicat el delegat del Govern, Ramon Farré.

Aquests diners corresponen a ajuts o compromisos adquirits pel Govern amb el territori o bé a despesa executada en actuacions dutes a terme o que tenen en marxa els diferents departaments a la demarcació. Per la seva banda, la Diputació de Lleida ha anunciat que destinarà la partida d'un milió d'euros pressupostada per atendre els danys dels aiguats i que encara no s'havia executat a la reparació de camins malmesos als municipis, en els quals no actuïn la resta d'administracions.

Els diferents departaments i organismes dependents de la Generalitat implicats preveuen destinar 8,8 milions d'euros per fer front als efectes dels forts aiguats que el mes d'octubre passat van tenir lloc a les comarques de Lleida. Aquesta quantitat inclou la despesa de les actuacions ja finalitzades o en execució i les que l'administració catalana s'ha compromès a dur a terme.

Així ho ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, després de la reunió institucional de seguiment de les actuacions per fer front als danys dels aiguats de l'octubre a les comarques lleidatanes, en la qual també han participat la directora general d'Administracions Locals, Rosa Vestit; els directors de serveis territorials dels departaments implicats; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el subdelegat del govern espanyol, José Crespín, i els presidents dels consells comarcals en representació dels municipis afectats per les pluges.

Farré ha avançat que en un termini màxim d'un mes i mig ja s'hauran executat les obres o, en el seu cas, transferit als ens locals subvencions per valor d'uns 3,3 milions d'euros, aproximadament un 37% dels 8,8 milions que la Generalitat destinarà a la restitució dels danys dels aguats a Lleida. Aquests recursos corresponen bàsicament a les actuacions de reparació de carreteres, d'abastaments municipals en alta i de sistemes de sanejament, i algunes transferències a ajuntaments.