El servei de tren entre Balaguer i la Pobla no es recuperarà fins després de Setmana Santa

La unitat que es va accidentar en una esllavissada a Àger necessita dos mesos més de reparació, en els quals seguirà el servei substitutori d'autobús

Redacció
27 de febrer del 2020
Imatge d’un comboi del tren de la Pobla
Imatge d’un comboi del tren de la Pobla | Àlvar Llobet
El servei de tren entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur es continuarà realitzant amb autobús fins a finals d’abril. Així ho han indicat al diari Segre fonts de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que han explicat que el fabricant dels trens que operen en aquesta línia necessitarà dos mesos més per reparar el comboi avariat. Concretament, la Generalitat preveu recuperar el servei en aquest tram el dilluns 20 d’abril.

Aquesta unitat de tren es troba immobilitzada des del 23 de gener quan, coincidint amb les fortes pluges causades pel temporal Gloria, es va produir un despreniment d’un bloc de pedra que va impactar contra la capçalera del tren al seu pas per Àger. Una vegada finalitzats els treballs de reparació dels elements afectats, es realitzarà l’auditoria tècnica que determinarà quan es restablirà el servei a tota la línia.

El servei de trens entre les estacions de Lleida-Pirineus i Balaguer serà l’habitual, amb l’excepció d'algunes circulacions, que també es veuran substituïdes íntegrament per un servei d’autobús, i que es poden consultar al web de Ferrocarrils.