Alerten del risc de destrucció de l’església de Sant Serni d’Àrreu, al Sobirà

L’associació Hispania Nostra avisa que l’església, que data del segle X, “corre el risc de desaparèixer si no s’hi actua amb diligència”

Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:26h
Estat actual de l'interior de l’església de Sant Serni d’Àrreu
Estat actual de l'interior de l’església de Sant Serni d’Àrreu | Jaume Cardona
L'associació per a la defensa del patrimoni cultural i natural, Hispania Nostra, ha advertit aquest dimecres del risc de destrucció de l'església de Sant Serni d'Àrreu, al terme municipal d’Alt Àneu. Aquesta església romànica, que data del segle X, “corre el risc de desaparèixer si no s’hi actua amb diligència”, segons Hispania Nostra.

Per aquest motiu, l'associació ha situat aquesta petita església romànica a la seva Llista Vermella del Patrimoni per “alertar sobre l'abandonament de la mateixa, que va poc a poc caient i presenta perill de col·lapse de coberta, parets i planta”. 

Segons el document elaborat per l'associació, “la teulada ha començat a cedir, han desaparegut les taules que conformaven el sòl i l'aigua entra a l'interior quan plou, afectant a la pintura de les parets”. Tot i que l'altar principal està pràcticament complet, l’associació lamenta que, per contra, un dels altars d'una capella lateral es troba malmès a causa de les filtracions d’aigua.