Denuncien una explotació ramadera d'un municipi lleidatà pel mal estat de vuit cavalls

Segons el Seprona, els animals estaven "extremadament prims" i en instal·lacions deficitàries

Els cavalls es trobaven en males condicions higièniques
Els cavalls es trobaven en males condicions higièniques | Guàrdia Civil
Redacció
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:49h
El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Lleida ha denunciat una explotació ramadera de Soriguera per sis infraccions relacionades amb les condicions higiènic-sanitàries i de benestar animal de les instal·lacions. El seu informe recull que van trobar vuit cavalls sense els corresponents documents d'identificació, en mal estat, "extremadament prims" i amb evidències de falta d'aliments i aigua.

A més, els animals estaven en unes instal·lacions "deficitàries" que no els protegien de les inclemències meteorològiques. Els agents del Seprona també van trobar el cadàver d'un altre cavall que no s'havia retirat segons la normativa. Les denúncies s'han remès al Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Segons l'informe del Seprona, un dels cavalls era en una zona de pastures de muntanya, completament coberta de neu, aïllat i sense menjar ni aigua. Els altres set no disposaven d'instal·lacions adequades per protegir-se de la meteorologia ni rebien les quantitats adequades de menjar i aigua. Tots els cavalls són de races que s'usen per muntar.