El No Surrender es vol convertir en el festival sobre Bruce Springsteen més important d'Europa

El certamen que ret tribut a Bruce Springsteen retorna al format de dos dies programant un cartell de concerts

Imatge del festival, aquest 2017
Imatge del festival, aquest 2017 | ACN
Redacció
25 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:11h
Els organitzadors del No Surrender Festival esperen que Mollerussa pugui acollir l'edició més multitudinària d'aquest esdeveniment i aplegar unes 5.000 persones entre músics i públic. El seu impulsor, Josep Maria Pons, ha assenyalat que l'objectiu és que el festival sigui "referent" a Ponent però també que el certamen que ret tribut a Bruce Springsteen es converteixi en el més important de tot Europa. La quarta edició recupera el format original de dos dies i per això s'han programat concerts pel divendres 26 de juny i també pel dissabte 27, després de fer la gravació, enguany nocturna, de la cançó del 'Boss' que interpretaran més de 1.000 músics, "Dancing in the Dark".

Pons ha qualificat com un "pas lògic" que el festival s'hagi traslladat del municipi on va néixer, Vilanova de Bellpuig, a la capital de comarca, Mollerussa, per tal de poder "créixer i sobreviure". A banda del canvi d'ubicació, ha recordat que l'altra gran novetat d'aquesta quarta edició és que la gravació de la cançó serà a la nit i per això hi haurà una il·luminació especial que sortirà des de l'escenari.

El festival es farà al Parc de la Serra de Mollerussa, en una àmplia zona on es podran combinar els concerts i l'espai per a l'acampada, els caravanes i també un lloc amb serveis com dutxes. La idea és atraure el màxim de públic possible durant dos dies i per això s'ha apostat fort per un cartell musical amb bandes de tribut a Springsteen i també Queen reconegudes a nivell internacional. Es tracta de Momo, Sergio Gisbert & The Jack's i Blood Brothers. El cartell l'acaba de configurar I-Nuits, un grup de la comarca que fa versions de rock alternatiu.

De la seva banda, el director artístic del No Surrender Festival, Antoni Tolmos, ha qualificat de "pas natural" el canvi d'ubicació per poder garantir la seguretat de les més de 1.000 persones que participen actuant al certamen. Així mateix, també ha valorat positivament el fet de gravar de nit per evitar la "calor infernal" que es va registrar l'any passat.

Per això ha considerat "Dancing in the dark" com la cançó ideal i ha assenyalat que al web del festival ja hi ha disponible el material per tal que els músics la puguin començar a treballar. Així mateix, ha avançat que el 16 de juny tindrà lloc al centre de Mollerussa el No Surrender Kids, una jornada adreçada als menors de 16 anys que vulguin començar a practicar la cançó i perdre la por escènica.