La Paeria enllesteix un nou projecte del Museu Morera per reprendre les obres

L'alcalde Miquel Pueyo creu que es podran complir amb els terminis per obtenir les ajudes europees

Imatge de la nova ubicació del Museu Morera
Imatge de la nova ubicació del Museu Morera | Paeria
25 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:42h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat aquest dimarts que la Paeria està enllestint el projecte modificat del Museu Morera acordat amb les tres empreses que formen la UTE i ha indicat que en els propers 15 dies estarà aprovat a la Junta de Govern. Aquest nou projecte no suposarà cap sobrecost, ha indicat el Paer en cap, que també ha dit que s'enviarà el pla a la Conselleria de Cultura. El nou projecte té afectació sobre les adoberies i suposarà, segons Pueyo, que en les properes setmanes es pugui veure moviment d'obres.

Es destinaran 400.000 euros addicionals a la integració de les adoberies. Aquesta ampliació de pressupost ja estava contemplada en el projecte inicial en cas que es trobessin restes arquitectòniques i ara, tal com ha explicat el tinent d'alcalde, Toni Postius, se'n concreta la quantia. 

Pueyo ha indicat que en els darrers mesos el govern de Lleida s'ha reunit amb les empreses de la UTE i que ha realitzat un "intens treball" en qüestions jurídiques i urbanístiques, i també ha desmentit diferències entre els membres del govern local. Sobre els terminis al que està vinculada l'obra per obtenir les ajudes europees, Pueyo considera que hi ha temps per complir-los. 

Les paraules de Pueyo arriben després que la Plataforma Compromís Museu Morera hagi acusat la Paeria d'haver perdut el temps durant els cinc mesos que porten aturades les obres del nou equipament perquè podria haver iniciat un procediment per l'incompliment del contracte i exercir la potestat sancionadora contra la UTE.

Segons la Plataforma, aquest endarreriment ha posat en risc el projecte de la nova seu, davant la possibilitat de perdre algun dels ajuts atorgats, especialment el que ve del programa europeu FEDER. És per això, que consideren que es pot haver causat un perjudici econòmic a la ciutat de Lleida.