Art

L'artista Lara Costafreda transforma el servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Arnau

Ha pintat i decorat l'espai, a partir d'entrevistes a pacients, expacients, familiars i professionals sanitaris

per Redacció , 24 de febrer de 2020 a les 17:14 |
Lara Costafreda | ACN
L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Centre d'Art la Panera continuen col·laborant en la millora del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'hospital lleidatà, a través del projecte artístic Radiació+++. L'artista internacional amb arrels a Llardecans (Segrià) Lara Costafreda ha presentat aquest dilluns el resultat final de la seva intervenció, que ha consistit a pintar l'espai per donar-hi llum i color. A la vegada, ha creat vinils per desmuntar falsos mites de la radioteràpia. Les creacions són fruit d'entrevistes a pacients, expacients, familiars i professionals sanitaris. Juntament amb Costafreda, diversos artistes participen en el projecte Radiació+++ d'humanització del Servei a través de l'art en col·laboració amb la Panera.

Lara Costafreda va començar el projecte el 2017 sense cap idea preconcebuda, ni estètica ni pel que fa als continguts. A través d'entrevistes individuals i grupals amb professionals sanitaris, pacients, expacients i familiars, va copsar interessos comuns per desenvolupar un projecte que respongués a les necessitats explicitades per tota aquesta comunitat hospitalària. El qüestionari es va centrar en quatre punts: l'espai, la informació de la malaltia, la percepció social i el cost emocional.


A partir d'aquestes entrevistes va apostar per millorar l'espai del Servei d'Oncologia Radioteràpica a través d'un projecte que ha consistit a donar llum i color a un entorn gris. Costafreda també ha creat vinils per oferir acompanyament psicològic a través de referències visuals, que alhora donen informació per desmuntar falsos mites entorn de la radioter

Artista amb projecció internacional


Lara Costafreda (Llardecans, 1988) és una de les il·lustradores catalanes amb més projecció internacional. Formada en Disseny de Moda i Arts Plàstiques entre Barcelona, Londres i Rio de Janeiro, actualment resideix a Barcelona, on desenvolupa projectes d'il·lustració i direcció creativa per a grans marques, publicacions i agències en l'àmbit mundial. Amnistia Internacional, Cartier, Carolina Herrera, Chanel, Hermès, Heineken, Vogue Magazine o Edicions 62 són alguns dels seus clients.

 

Participació