El COU d'Àger projectarà al planetari la pel·lícula en 3D de National Geographic

La nova temporada del COU d'Àger (Noguera) començarà el 28 de febrer i s'allargarà fins passat Reis

Redacció
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:46h
Imatge del planetari del COU
Imatge del planetari del COU | Arxiu ND
El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) incorporarà en aquest nova temporada, que arrencarà el 28 de febrer, la projecció al planetari de la pel·lícula "Asteroid: Mission Extreme", produïda per National Geographic, i estrenarà a l'estiu en 3D una producció del planetari de Pamplona sobre el cel nocturn als Pirineus.

Així mateix, amplia la seva oferta amb visites nocturnes orientades a les famílies. A més, el COU acollirà al juny el congrés internacional Artificial Light at Night. L'equipament, la gestió del qual assumeix enguany FGC, amb la col·laboració del Consell de la Noguera, confia superar els 35.400 visitants del 2019. El COU genera un impacte econòmic sobre el territori d'uns 2,7 milions.

La nova temporada del COU d'Àger (Noguera) començarà el 28 de febrer i s'allargarà fins passat Reis i, per tant, serà lleugerament més llarga que les anteriors. Una de les principals novetats que s'han presentat aquest dilluns serà la projecció en 3D al planetari, a partir de mitjans de març, d'"Asteroid: Mission Extreme", una pel·lícula produïda per National Geographic que gira al voltant d'un hipotètic projecte d'exploració espacial dels asteroides, oferint que l'espectador pugui endinsar-s'hi.

La pel·lícula està narrada per l'actriu Sigourney Weaver però la versió que s'oferirà serà en català a càrrec de la dobladora de l'actriu Maria Lluïsa Solà, tot i que també es podrà escoltar en versió original a través dels auriculars, segons ha explicat el director del PAM, Salvador Ribas.

Altrament, serà l'escenari de l'estrena en 3D de la pel·lícula "La nit dels Pirineus", realitzada pel planetari de Pamplona sobre la contaminació lumínica que pateixen els Pirineus i les causes que la provoquen, que es podrà veure al COU a partir de l'estiu. El documental està vinculat al projecte europeu POCTEFA Pirineus La Nuit, que treballa en el conscienciació de la necessitat de la protecció del medi nocturn, i en què participen el COU, dues entitats de Navarra i tres de França.