Dos detinguts relacionats amb una plantació de marihuana a Sant Just de Lleida

Els Mossos investiguen un dels arrestats per l'assalt violent a un home per una disputa que tindria relació amb la droga

Imatge de la plantació localitzada
Imatge de la plantació localitzada | Mossos d'Esquadra
Redacció
21 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:57h
Els Mossos d'Esquadra van detenir entre dimarts i dimecres dos veïns de Lleida, de 54 i 34 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública ja que la policia els relaciona amb una plantació sotacobert de marihuana localitzada en un edifici de la partida Sant Just de la capital del Segrià.

A més, els Mossos investiguen el detingut de 34 anys com a presumpte autor dels delictes de lesions, amenaces, robatori violent i temptativa de detenció il·legal. En concret, relacionen l'arrestat amb l'assalt violent a un home que va tenir lloc el cap de setmana a Lleida durant una disputa que podria estar relacionada amb la plantació de marihuana. Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten noves detencions.

Els Mossos van obrir una investigació a mitjans del 2019 en tenir coneixement d'un possible cultiu de marihuana a la partida Sant Just de Lleida. En el decurs de les vigilàncies, els agents van concretar el lloc i van constatar la presència de persones conegudes en l'àmbit policial que entraven i sortien del recinte tancat.

Per altra banda, el cap de setmana passat es va produir un incident rellevant al carrer Comtes d'Urgell de Lleida. Pels volts de les 20 hores quatre persones van baixar d'un vehicle, van colpejar un home que es trobava al carrer i el van intentar introduir per la força al maleter del vehicle. No ho van aconseguir i van fugir del lloc amb el mòbil de la víctima. Unes hores més tard una patrulla de la Guàrdia Urbana de Lleida va aturar el turisme implicat en l'agressió i va identificar els ocupants.

Posteriorment, un cop denunciats els fets, els Mossos es van adonar que diverses de les persones implicades en l'agressió havien estat detectades en les vigilàncies a la Partida Sant Just. Segons la policia, tot apuntava que la base del conflicte era la plantació de marihuana. Finalment, dimarts van detenir l'home que es trobava vigilant la finca, i dimecres un dels sospitosos de l'assalt violent del cap de setmana.

El mateix dimecres a la tarda els investigadors van realitzar una entrada a la finca. A la planta baixa van localitzar dues habitacions habilitades per cultivar esqueixos, i a la planta superior una instal·lació amb un potencial de cultiu d'un miler de plantes de marihuana, amb tots els elements necessaris com ara un quadre elèctric, aparells d'aire condicionat, làmpades, instal·lació de reg, extractors, eines, adobs i fertilitzants, i un sistema de videovigilància.