Fira Lleida aprova el veto d'expositors que fomentin la violència o que difonguin «elements bèl·lics»

L'organisme aprova el nou codi ètic

Imatge de la protesta a la fira de FP
Imatge de la protesta a la fira de FP | ACN
Redacció
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:50h
El patronat de la Fundació Fira de Lleida ha aprovat per unanimitat un nou Codi Ètic, així com les Normes Generals de Participació en els esdeveniments que organitza i en particular en la fira Formació i Treball F&T, que tindrà lloc els dies 16 i 17 d'abril i que comença a comercialitzar-se dilluns vinent. 

En el codi s'apunta que a les manifestacions firals no es permetrà l'assistència d'expositors que vulnerin els valors i principis de la cultura de la pau, la defensa de la igualtat i els drets humans. Per preservar aquests valors tampoc s'autoritzarà la presència ni exhibició en els estands d'elements que atemptin contra la pau o els drets humans, ni tampoc la difusió, per qualsevol mitjà, d'elements bèl·lics o que fomentin la violència, ni de qualsevol mena que atemptin contra els valors d'aquest codi ètic. Aquest punt suposa, de facto, el veto a l'exèrcit espanyol.

Durant la reunió també s'han aprovat les Normes Generals de Participació en la Fira, que actualitzen i unifiquen textos anteriors i detallen aspectes com les condicions de participació i admissió dels expositors, les directrius tècniques i de seguretat, les condicions de muntatge i altres aspectes legals, comuns al conjunt de les fires. A més, s'han aprovat les Normes Generals de Participació en la Fira Formació i Treball F&T, que detallen les condicions d'aquest certamen en concret.

Canvi d'orientació del Saló F&T

Durant la trobada, també s'han anunciat alguns canvis de cara a l'edició de l'any vinent d'aquesta fira, que podria també canviar de nom. La intenció és modificar la seva orientació, fins ara centrada gairebé exclusivament en el món de la Formació Professional, per tal de convertir-la en un Saló de l'Ensenyament de les Terres de Lleida que, a més de la Formació Professional, també compti amb presència de la resta d'ensenyaments reglats, el món universitari de grau i postgrau, la formació continua i l'ocupacional.