A judici l'acusat d'intentar llançar per la finestra a Lleida l'exparella, a qui no podia acostar-se

La fiscalia demana tres anys de presó pels delictes de violència de gènere, trencament de condemna i amenaces

Redacció
18 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:32h
El jutjat penal 3 de Lleida jutjarà dilluns 24 de febrer a dos quarts de dotze del matí l'acusat d'haver intentat llançar per la finestra la seva exparella, de qui tenia una ordre d'allunyament. La fiscalia ja ha avançat que sol·licitarà que se'l condemni a tres anys de presó pels delictes de violència de gènere, trencament de condemna i amenaces i descarta acusar-lo de temptativa d'homicidi.

L'home ja havia estat denunciat per agredir anteriorment la seva exparella i també havia incomplert anteriorment l'ordre d'allunyament. Els fets van passar l'11 de febrer a tres quarts d'onze del matí al domicili de la dona, al carrer Príncep de Viana de la capital del Segrià.

En arribar al lloc, la dona va explicar als agents que la seva exparella havia entrat al seu domicili de manera violenta, l'havia amenaçat, havia intentat llançar-la per la finestra i havia fugit. Els agents van localitzar l'home l'endemà quan faltaven deu minuts per a les dues del migdia i el van identificar com a P. V. C., de nacionalitat espanyola.

Per altra banda, el penal 3 de Lleida ha jutjat aquest dilluns un altre home per violència masclista. El fets van passar el 6 de gener de 2019 a Preixana (Urgell) i, segons ha explicat la víctima, l'home la va abordar al cotxe quan sortia de casa d'uns amics perquè volia reconciliar-se. Quan ella li va dir que volia el divorci, però, assegura que ell la va colpejar a la cara i contra el cotxe i li va causar policontusions, que estan recollides en l'informe forense. "Es va enfadar molt", ha dit la dona, i reconeix que té por.

L'home, en canvi, ha negat els fets i ha declarat que era a casa del seu tiet el dia dels fets, tot i que el tiet no ha declarat al judici. Sí que ho ha fet una veïna de la dona, que ha explicat que la va trucar la filla de la víctima i li va dir que la seva mare havia arribat a casa amb ferides a la cara. L'home ha estat jutjat en tres ocasions per trencar l'ordre d'allunyament i ha estat condemnat a quatre mesos de presó.

Ara, per aquests fets està en presó provisional des del 9 de gener i la fiscalia sol·licita que se li imposi un any de presó per un delicte de violència contra la dona amb l'agreujant de trencament de condemna i que no pugui comunicar-se ni acostar-se a la dona durant cinc anys. La defensa ha demanat l'absolució.