La Paeria recupera bicicletes en desús per als col·lectius vulnerables

El projecte promou la formació ocupacional, la inclusió social i la sensibilització mediambiental

Senyal d'un carril bici a Lleida
Senyal d'un carril bici a Lleida | Àlvar Llobet
Redacció
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:24h
L’Ajuntament de Lleida posa a l’abast de col·lectius vulnerables bicicletes que han estat recuperades i posades a punt, per tal de cobrir les seves necessitats de desplaçament pel que fa a objectius formatius o laborals. Això s’ha portat a terme a través del projecte “Comencem a pedalar”, dins del programa Empodera’t, que ha desenvolupat l’Àrea d’Inclusió de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO).

El taller de recuperació de bicicletes en desús ha permès que tretze persones sense llar s’hagin format en la mecànica bàsica per reparar bicis, algunes posant-les a punt altres amb més treball de reparació, i que el resultat del seu treball revertís a la societat des de dues vessants: la recuperació de residus i la promoció de la mobilitat sostenible.

La tinent d’alcalde Anna Campos i la regidora Regina Cairol han participat en el lliurament de diplomes del curs “Comencem a pedalar” que s’ha fet avui a l’IMO. Cairol ha assegurat que els participants són exemple a seguir i que el més important és el que els ha aportat el curs, amb formació útil perquè els faciliti la vida laboral i social. Campos també ha destacat la vàlua del projecte i que es pugui col·laborar amb accions d’aquest tipus en benefici de la societat.