La UGT s'indigna perquè no se'ls ha convidat a la manifestació a Lleida a favor del camp

El sindicat lamenta que no es tingui en compte la seva "força de mobilització" i "pressió a nivell estatal"

Redacció
11 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:24h
Xavier Perelló, líder d'UGT de Lleida
Xavier Perelló, líder d'UGT de Lleida | ACN
La UGT de les Terres de Lleida ha criticat que no se'ls hagi "convidat" a la gran manifestació convocada per aquest divendres a Lleida a favor del camp i el sector agrícola en general. El responsable de la federació d'indústries agroalimentàries del sindicat, Xavier Perelló, ha lamentat que no s'hagi tingut en compte la "seva força de mobilització" i poder de "pressió a nivell estatal" en qüestions com les que es volen reivindicar a la protesta convocada per la crisi de preus de la fruita dolça, entre d'altres.

Perelló ha afegit que els sindicats agraris només els acusen de "criminalitzar el sector" amb les denuncies pel compliment del conveni col·lectiu al camp però ha remarcat que ells estan disposats a ajudar.

Xavier Perelló ha assegurat que a la UGT se senten "una mica maltractats" pel sector agrícola, la seva patronal i els sindicats, ja que no se'ls ha tingut en compte per la gran mobilització convocada aquest divendres a Lleida. "Som una part de la societat que podria ajudar", ha dit, i també ha lamentat que no se'ls va convocar a la reunió preparatòria celebrada dilluns al vespre a Alcarràs (Segrià).

La manifestació està convocada per sindicats agrícoles, plataformes en defensa de la fruita dolça i també ajuntaments de municipis afectats per la crisi de preus. Perelló ha assegurat que la UGT "no hi té cap paper" i ha afegit que no ho entenen tot i que consideren que encara són a temps de rectificar. En aquest sentit, ha assenyalat que el sindicat vol ajudar i oferir la mà al sector agrícola per "reivindicar qüestions justes".

Perelló ha recordat que la UGT té l'obligació per vetllar pel compliment del contracte col·lectiu al camp i per això es veuen "abocats" a posar denuncies quan detecten aquells casos en que els empresaris agrícoles no compleixen. Ha lamentat però, que per aquest motiu els acusen de "criminalitzar el sector" i que això no és cert. En aquest sentit, ha apostat per convocar una taula de treball a Barcelona amb totes les parts implicades i desencallar qüestions com el conveni que està decaigut des del 2018. Mentrestant però, ha assegurat que ells continuaran amb les denuncies.

Xavier Perelló ha fet aquestes declaracions a Mollerussa, on la UGT ha organitzat una taula rodona sobre el 'Present i futur de la industrialització al Pla d'Urgell'. Una jornada que ha tingut per objectiu posar de relleu el model industrial i agroalimentari establert a Mollerussa i els seus voltants i que ha comptat amb la participació de representants de les empreses més rellevants de la comarca.