JxCat reclama al govern espanyol que el nou AVE «low cost» pari a Lleida

La formació considera un "greuge comparatiu" per al territori no poder disposar d'aquest servei

Redacció
10 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:53h
Representants de JxCat a l'estació de Lleida
Representants de JxCat a l'estació de Lleida | JxCat
Representats lleidatans de JxCat han reclamat aquest dilluns que l'AVE 'low cost' AVLO que Renfe posarà en marxa a l'abril entre Barcelona i Madrid faci parades a l'estació de Lleida. La formació ha presentat preguntes al Congrés i a Senat interpel·lant el govern espanyol a explicar els criteris que s'han seguit a l'hora de decidir que el nou servei no s'aturi a les estacions de Lleida i Tarragona, mentre sí ho farà a Saragossa.

La diputada al Congrés Concepció Cañadell ho considera un "greuge comparatiu" per les comarques lleidatanes i ha emplaçat el govern de l'Estat a repensar la decisió. La senadora Mayte Rivero ha defensat que "aquesta és una mesura per donar oportunitats al territori i lluitar contra el despoblament rural".

JxCat ha interpel·lat el govern espanyol amb diferents preguntes presentades al Congrés i al Senat per tal que justifiqui perquè el nou AVE 'low cost' de Renfe no tindrà parades a les estacions de Lleida i Tarragona. En concret, la formació vol saber quin criteri s'ha seguit a l'hora de prendre aquesta decisió i perquè, en canvi, s'ha decidit que l'AVLO sí s'aturi a Saragossa. Des de JxCat també emplacen el govern de l'Estat a valorar els costos que suposaria que el nou servei ferroviari faci parades a Lleida i Tarragona.