ERC guanyaria i l'independentisme pujaria, segons una enquesta de «La Vanguardia»

Els tres partits independentistes passarien dels 70 als 74 escons al Parlament, amb 37 per ERC, 31 per JxCat i 6 per la CUP. Ciutadans s'estimbaria: de 36 a 12 escons

Pere Aragonés, vicepresident del Govern
Pere Aragonés, vicepresident del Govern | ACN
NacióDigital
09 de febrer del 2020
Bons resultats per als partits independentistes. És el que pronostica una enquesta de La Vanguardia si les eleccions al Parlament se celebressin ara. Una suma d'ERC, JxCat i CUP passaria dels de 70 escons actuals als 74. Amb una distribució diferent: ERC seria aquest cop qui guanyaria les eleccions. S'enfilaria als 37 escons, cinc més dels actuals.

En segona posició se situaria Junts per Catalunya, que patiria un lleu descens passant dels 34 escons que Carles Puigdemont va aconseguir el 21-D a 31. La CUP pujaria: de 4, arribaria a 6. Els dps partis que formen l'actual Govern sumarien 68 escons i tornarien a tenir la majoria absoluta que van perdre el 2015, quan Junts pel Sí va aconseguir només 62 diputats.

El gran perdedor de les eleccions seria Ciutadans, que fa dos anys les va guanyar. Els seus 36 escons es veurien reduïts a només 12. Uns escons que anirien a parar al PSC, al PP i a Vox. Així, els socialistes serien la primera força de l'unionisme i pujarien, tot passant de 17 escons a 27. El PP, des dels 4 actuals, s'enfilaria a 8. Vox treuria el cap a la cambra catalana amb 4 escons. Tindrien un lleuger augment els comuns, que passarien de 8 a 10 diputats.