El Consell Comarcal del Segrià aprova un pressupost de 15 milions per al 2020

L'ens reclama la creació d'un nucli de Rodalies a Lleida i que el nou AVE "low cost" s'aturi a la capital del Segrià

Redacció
08 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:48h
Imatge del ple del Consell Comarcal del Segrià
Imatge del ple del Consell Comarcal del Segrià | ACN
El ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat aquest divendres el pressupost per al 2020, que ascendeix a 15.021.089,54 milions d'euros, gairebé un 5% més que el de l'exercici 2019, bàsicament per l'increment de personal i de serveis que s'ofereixen als municipis de la comarca.

El pressupost s'ha aprovat amb 19 vots favorables, dels grups de JxCat i ERC i l'abstenció del conseller del Comú. Per la seva banda, el PSC, PP i C's hi ha votat en contra. El Ple també ha donat llum verda a la Relació de Llocs de Treball. Altrament, ha acordat una declaració institucional per reclamar la creació d'un nucli de Rodalies ferroviàries a Lleida i que el nou servei d'AVE "low cost" AVLO que Renfe posarà en marxa a l'abril s'aturi també a Lleida.

El Consell Comarcal del Segrià és un ens finalista i que la majoria dels seus ingressos provenen de transferències d'altres administracions, en concret un 85,57%, sobretot dels departaments d'Educació i d'Afers Socials de la Generalitat, així com de la Diputació de Lleida. Entre l'augment de les despeses destaca la incorporació d'una desena de tècnics durant l'any 2019 i l’increment d'un 2% dels salaris de la plantilla, amb efectes retroactius a partir de l'1 de gener, a més de la previsió d'una possible segona pujada durant aquest any.