Les comarques de Lleida acolliran el 2020 un total de 192 fires en 125 municipis

La Diputació de Lleida presenta una nova edició de la guia que recull tots els certàmens que es faran a la demarcació

Redacció
07 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:45h
Imatge de la Fira Mollerussa
Imatge de la Fira Mollerussa | ACN
Les comarques de Lleida acolliran aquest 2020 un total de 192 fires, que tindran lloc en 125 municipis de la demarcació. L'any 2019 van ser 208 certàmens, celebrats en 112 localitats lleidatanes, un decrement que respon al fet que algunes fires són de caire bianual i enguany coincideix que no es fan. Entre les novetats, destaquen la primera edició de la fira del timó, que tindrà lloc a Alfés (Segrià).

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha presentat aquest divendres la Guia de Fires 2020 de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran que recull, un any més, la totalitat del certàmens firals que s'organitzen arreu del territori. N'ha editat uns 3.000 exemplars en paper tot i que també es pot consultar al web del Patronat.

La Guia de Fires 2020 de les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran ja està disponible. Aquesta eina de consulta permetrà conèixer amb una descripció completa (nom, lloc i dates de celebració, sector, dades de contacte i característiques) les fires que tindran lloc a la demarcació. La publicació ha estat editada, un any més, pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Promeco).

Com ja ve essent habitual en els darrers anys, l'activitat firal a les comarques de Lleida s'ha anat incrementat progressivament. La Guia presenta 192 certàmens firals que se celebren a 125 municipis de les comarques de Lleida. Tot i que el nombre de fires -en xifres absolutes- decreix en relació amb l'any passat, aquest fet es deu a que n'hi ha que són bianuals i no estan comptabilitzades. Concretament, l'any passat se'n van fer 208 respecte les 192 d'enguany.

Per sectors, destaca la celebració de 56 activitats relacionades amb el camp de l'artesania i les activitats artístiques, les agroalimentàries i gastronòmiques (58), agrícoles i ramaderes (17), multisectorials (8), o les de recreació històrica i tradicions (14), entre d'altres.