El PSC alerta del «desgovern» de la Paeria i de les subvencions que es poden perdre

Corresponents a aportacions d'altres administracions al nou Morera, al Mercat del Pla o a la Seu Vella, entre altres

Fèlix Larrosa, regidor de la Paeria
Fèlix Larrosa, regidor de la Paeria | ACN
Redacció
07 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:18h
El grup del PSC a l'Ajuntament de Lleida ha advertit aquest dijous que el "desgovern" de la Paeria "pot provocar la pèrdua de finançament d'alguns projectes de ciutat que suposen posar en risc de l'ordre de 3,5 milions d'euros" en ajuts d'altres administracions.

Els socialistes fan referència als 2 milions d'euros procedents de fons europeus per al nou Museu Morera, al milió d'euros que preveia invertir l'empresa que havia de desenvolupar el projecte de dinamització del Mercat del Pla, als 250.000 euros que la Diputació de Lleida havia consignat el 2019 per al Pla de Millora de les Muralles del Baluard del Rei de la Seu Vella i als prop de 300.000 euros d'ajuts també de la diputació lleidatana per arranjar els cementiris de Lleida i Raimat.

El PSC ha criticat que el govern d'ERC, JxCat i del Comú es deixi perdre "finançament garantit" perquè aquests projectes puguin tirar endavant. El cap de l'Oposició, Fèlix Larrosa, ha expressat la seva sorpresa pel fet que el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, "demani col·laboració a la Generalitat per dur a terme la restauració de les muralles i no tingui en compte la pèrdua d'aquests 250.000 euros provinents de la Diputació".

En la Comissió de Promoció de la ciutat d'aquest dijous, el PSC ha preguntat al govern en quin punt està el projecte del Mercat del Pla i, segons els socialistes, la resposta obtinguda és que hi ha "diverses iniciatives privades" interessades en aquest espai. En aquest sentit, el PSC ha recordat que aquesta "és una altra mostra de pèrdua de recursos econòmics", tenint en compte que "ja hi havia una concessió a una empresa, d'1 milió d'euros, disposada a desenvolupar un projecte de dinamització del Mercat del Pla i del barri".

Museu Morera

Pel que fa a la seu definitiva del Museu Morera, des del PSC han advertir que la gestió municipal "posa en risc els 2 milions d'euros d'ajuts europeus atorgades per al projecte". Larrosa ha remarcat que, des de l'inici del mandat, "el govern no ha estat capaç de desbloquejar el conflicte del Morera amb les tres empreses que conformen la UTE que ha de fer les obres del Museu" i ha lamentat que "el govern desacrediti públicament als serveis tècnics que han treballat en el projecte".