L'economia catalana creix un 2% el 2019

El PIB s'ha alentit respecte als darrers anys sobretot per la reducció en l'impuls de l'agricultura i la indústria, segons l'Idescat

La indústria i l'agricultura, els sectors que perden més impuls econòmic
La indústria i l'agricultura, els sectors que perden més impuls econòmic | ACN
NacióDigital
06 de febrer del 2020
El Producte Interior Brut de Catalunya (PIB) va créixer un 2% el 2019, segons l'estimació de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). La dada implica un alentiment de l'activitat respecte als darrers quatre anys, però coincideix amb la de l'economia espanyola.

L'evolució del PIB s'explica pel manteniment d'una notable activitat en els serveis (ha crescut un 2,9% interanual), equivalent a l'estimada el 2018. Aquest augment prové principalment de les activitats professionals i dels serveis de l'administració pública, l'educació, la sanitat i els serveis socials.

En canvi, la resta de sectors perden impuls. Especialment la indústria, que amb un -0,1% mostra el primer creixement negatiu des del 2013, després d'un deteriorament internacional del comerç exterior, que ha frenat l'activitat industrial. La construcció també mostra una desacceleració, al reduir el seu creixement a 2,5%, el que representa gairebé la meitat de la xifra de l'any anterior. El sector agrari intensifica la caiguda i passa del -0,4% del 2018 al -2,5% del 2019.