La Paeria consultarà una cinquantena d'experts per fer una diagnosi sobre civisme i convivència

L'Ajuntament també elaborarà un pla global d'emergències que permetrà actualitzar diversos plans d'emergència de la ciutat, que havien caducat

Redacció
06 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:02h
Imatge de la reunió de la comissió de Seguretat Ciutadana i Convivència
Imatge de la reunió de la comissió de Seguretat Ciutadana i Convivència | Paeria Lleida
L'Ajuntament de Lleida, des de la comissió de Seguretat Ciutadana i Convivència, ha encarregat la diagnosi de la realitat del civisme i la convivència a la ciutat de Lleida amb l'objectiu de fer una anàlisi detallada d'aquest àmbit a la ciutat i fer propostes d'actuació per al període 2021-2023.

El pla de treball, que ha presentat aquest dimecres l'alcalde Miquel Pueyo als membres de la comissió, inclourà una comissió de treball trimestral que estarà integrada per representants dels grups polítics i tècnics municipals. A continuació, es farà un procés de consulta on hi participaran una cinquantena d'experts i ciutadania. D'altra banda, durant la reunió també s'ha informat que la Paeria elaborarà un pla global d'emergències que permetrà actualitzar diversos plans d'emergència de la ciutat, que havien caducat.

El pla de treball, que ha presentat avui l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo als membres de la comissió, inclou una comissió de treball trimestral que estarà integrada per representants dels grups polítics i tècnics municipals. A continuació, es farà un procés de consulta on hi participaran una cinquantena d’experts i ciutadania: agents de civisme, guàrdia urbana, treballadors socials, educadors, tècnics d’urbanisme i mobilitat, associacions de veïns, consell de la joventut, grup de dones, col·lectius de persones migrades, col·lectius religiosos, etc.

Pueyo ha explicat que l'objectiu del pla de treball sobre Civisme i Convivència és "detectar debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats i fer propostes d'actuació emmarcades en aquest escenari". La Paeria preveu que, aproximadament, cap a primers de desembre s'hagin pogut realitzar aquestes sessions i es disposi d'una diagnosi "que permeti proposar actuacions". L'alcalde ha explicat que qui lidera aquest pla, des del punt de vista acadèmic i sociològic, és el doctor Carles Feixa, que actualment treballa a la Universitat Pompeu Fabra.

Pueyo ha expressat la preocupació de l'Ajuntament davant els casos d'incivisme que es detecten en diferents punts de la ciutat i ha defensat que actuar en relació a aquest tema del civisme i la convivència s'ha de fer des d'una visió transversal. "No es pot afrontar només des del punt de vista policial, sinó des de la convivència, dels agents cívics, de l'activitat, del sistema educatiu o de la salut del sistema associatiu", entre altres, ha assenyalat.