Boya denuncia seguiments policials fins a la porta de casa la tardor del 2017

L'exdiputada de la CUP assegura que la "guerra psicològica" a la qual l'Estat va sotmetre l'independentisme "va guanyar"

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya, a la comissió del 155
L'exdiputada de la CUP Mireia Boya, a la comissió del 155 | ACN
Joan Serra Carné / Sara González
04 de febrer del 2020
L'exdiputada i expresidenta parlamentària de la CUP Mireia Boya ha denunciat que durant la tardor del 2017 tant ella com altres dirigents independentistes van patir "seguiments policials i para-policials" que arribaven fins a la porta de casa. Durant la seva intervenció a la comissió del 155, i tal i com explica en el llibre que acaba de publicar, ha relatat com de nit i en tornar al seu domicili havia trobat dos homes que la vigilaven al seu portal. "Això, per a una dona, en una societat patriarcal, podeu imaginar l'efecte que produïa en moltes de nosaltres", ha dit.

Segons Boya, això, així com les "amenaces de mort" que es van rebre si s'implementava la República, il·lustra com ha actuat l'Estat durant dècades contra l'independentisme i per això s'ha mostrat convençuda que no s'hi pot dialogar. La seva diagnosi és que la "guerra psicològica" a la qual es va sotmetre l'independentisme "ha guanyat" perquè es va posar en marxa una successió de "renúncies i simbolismes que no porten enlloc". 



Més informació en uns minuts.