Trànsit farà servir el teu mòbil per conèixer dades de circulació

El coordinador de Mobilitat i Seguretat Viària de Servei Català de Trànsit, Òscat Llatje, ha assegurat que "mai" s'emmagatzemaran dades personals

Trànsit a la Ronda Litoral
Trànsit a la Ronda Litoral | Eva Domínguez
NacióDigital
04 de febrer del 2020
Trànsit inclourà noves tècniques per conèixer l'estat de les carreteres catalanes. El servei públic català ha arribat a un acord amb l'empresa INRIX i el RACC perquè li donin dades minut a minut de la velocitat mitjana a què es mouen els cotxes en determinades vies o de la congestió de la congestió en algunes carreteres.

Trànsit farà aquest seguiment gràcies a través dels telèfons mòbils que porten els conductors al mateix vehicle, segons ha avançat la Cadena Ser. En una entrevista a l'emissora, el coordinador de Mobilitat i Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit, Òscar Llatje, ha assegurat que "mai" s'emmagatzemaran dades personals. "Sempre són dades agregades" i "les companyies no podran vendre aquesta informació", ha afegit.

Segons el contracte, signat l'any 2017, el Servei Català de Trànsit pagarà 160.000 euros a les empreses que ofereixen totes aquestes dades.