El Govern preveu destinar 24,3 milions dels pressupostos 2020 al canal Segarra-Garrigues

El projecte també recull partides a Ponent per a centres educatius, carreteres, depuradores, la planta de triatge de Montoliu o l'arxiu de les Garrigues

La directora general de Pressupostos, Anna Tarrach, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré
La directora general de Pressupostos, Anna Tarrach, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré | ACN
Redacció
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:27h
El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020 preveu destinar 24,3 milions d'euros a obres i actuacions relacionades amb el canal Segarra-Garrigues. D'aquests, 18,4 milions corresponen al conveni amb Acuaes per al finançament de part de l'obra que corresponia als regants i que assumeix la Generalitat.

Entre inversions reals i transferències de capital, l'àmbit territorial de Ponent rebrà 64,2 milions d'euros, un 55% més que el 2017, als quals no estan comptabilitzats aquests 18,4 milions del Segarra-Garrigues ja que corresponen a compromisos adquirits amb anterioritat. Els comptes preveuen partides per a centres educatius, depuradores, millora de carreteres, per a la planta de triatge de l'abocador de Montoliu o l'arxiu comarcal de les Garrigues, entre altres.

El canal Segarra-Garrigues torna a encapçalar la inversió a les comarques de Ponent, segons el projecte de pressupostos 2020 fruit de l'acord del Govern amb el grup de Catalunya En Comú-Podem i que aquest dijous han presentat a Lleida la directora general de Pressupostos, Anna Tarrach, i el delegat del Govern a Lleida. Ramon Farré ha assenyalat que amb les diferents inversions previstes al territori, els comptes fan una aposta per "una Lleida neta, endreçada i sostenible; culta i educada; segura; amb activitat econòmica, i connectada".

En concret, els pressupostos preveuen destinar enguany al Segarra-Garrigues 24,3 milions d'euros, bona part dels quals corresponen al conveni amb Acuaes, la societat estatal encarregada de la construcció de la infraestructura, per fer font als compromisos adquirits amb anterioritat pels regants i que assumeix a través del pla econòmic i financer la Generalitat.

Pel que fa a inversió, els comptes també inclouen diferents partides relacionades amb aquest projecte de regadiu destinades al desplegament de la xarxa de distribució, a la construcció d'estacions de bombeig i a mesures correctores de l'impacte ambiental de l'embassament de l'Albagés, entre altres.