Balaguer aposta per tancar progressivament l'escola Àngel Guimerà per acabar amb la segregació

L'equip de govern rebutja la moció mentre els grups a l'oposició han votat per la seva continuïtat

Redacció
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:48h
Diverses persones s'han manifestat al ple de Balaguer
Diverses persones s'han manifestat al ple de Balaguer | ACN
El ple de la Paeria de Balaguer ha tombat una moció d'urgència del PSC per evitar el tancament de l'escola Àngel Guimerà i en defensa de l'escola pública. Els 9 regidors de l'equip de govern han impedit que prosperés la moció, que ha comptat amb els vots a favor de Junts per Balaguer, el PSC i Balaguer ara sí.

Els grups a l'oposició han criticat la manca d'informació per part de la Paeria i del Departament d'Educació respecte la decisió de tancar l'escola i lamenten que l'equip de govern no hagi explorat altres vies abans de prendre la decisió. Per contra, el govern a la Paeria diu que el tancament acabarà amb la segregació escolar a la ciutat. Una cinquantena de pares i alumnes del centre han irromput a la sessió plenària amb crits de "no al tancament".

El PSC ha presentat la moció d'urgència després que aquesta setmana es conegués la decisió presa pel Departament d'Educació i l'Ajuntament que preveu el tancament del col·legi de forma progressiva a partir del pròxim curs 2020-2021.

L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha defensat que el tancament de l'escola no és una decisió que s'hagi pres "d'avui per demà" i ha insistit en què els tècnics del Departament d'Ensenyament fa anys que estudien la situació del centre. En aquest sentit, ha indicat que "l'únic problema del col·legi és la segregació" i que la "solució" farà que tots els infants de Balaguer tinguin una "educació integradora i en igualtat d'oportunitats". També ha afegit que aquesta "solució" es pot aplicar pel descens de la natalitat a la ciutat, que permetrà passar de 8 línies a P3 a 7.

Així mateix, Vidal ha lamentat la forma anticipada i "no volguda" en què es va comunicar la notícia del tancament del centre. Ha dit que en el moment de l'anunci encara hi havia feina per fer i que, per aquest motiu, no havien pogut parlar amb els afectats". Segons l'alcalde, això ha fet que el tema "se n'hagi anat de mare" i s'ha mostrat convençut que si s'hagés plantejat en un altre moment, les reaccions dels grups de l'oposició i dels afectats hauria estat diferent.