La Paeria traslladarà a Antifrau les conclusions de la fiscalia sobre el «cas Banyetes»

Miquel Pueyo destaca que es constata que tot apunta que les actuacions de Jesús Costa poden ser "reprovables"

Castro, Freixanet i Ferré, als jutjats
Castro, Freixanet i Ferré, als jutjats | ACN
Redacció
30 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:27h
La Paeria traslladarà a l'Oficina Antifrau de Catalunya les conclusions de la fiscalia de Lleida on justifica l'arxivament de la denúncia per la gestió del Club Banyetes entre el 2005 i el 2019. L'alcalde Miquel Pueyo ha evitat qualificar de "revés" l'arxivament de fiscalia i ha valorat que aquest obri la porta a les diligències que pugui fer ara Antifrau.

En qualsevol cas, Pueyo ha posat de relleu que en l'escrit del fiscal es remarca que malgrat en la gestió no hi veu cap delicte tipificat pel Codi Penal, sí que creu que les actuacions descrites "poden ser reprovades des del punt de vista de la transparència". El PSC vol que les regidores Freixanet, Castro i Ferre assumeixin responsabilitats i demanin disculpes.

Segons l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, l'Oficina Antifrau de Catalunya ja té l'expedient sobre el 'cas Banyetes' i ara se li traslladaran les conclusions de l'arxivament de les diligències que va iniciar la fiscalia de Lleida quan l'equip de govern va denunciar el cas.

"Ara aquest tema quedarà en mans de l'Oficina Antifrau", ha remarcat Pueyo, que també ha afegit que des de les regidories de Lluita contra la Corrupció i Govern Obert, s'esperarà el pronunciament definitiu dels dos organismes abans de prendre cap altra opció. "Sempre des de la prudència i la responsabilitat", ha matisat el paer en cap, però al mateix temps "vetllant per allò sagrat: la transparència i l'objectivitat en la gestió i eficiència i cura dels recursos públics".

L'alcalde ha volgut deixar clar que malgrat no hi veu delicte, la fiscalia reconeix que les actuacions descrites poden ser reprovables i en aquest sentit ha assenyalat que l'explotació de la marca del Club Banyetes l'havia d'haver fet l'Ajuntament i no Jesús Costa.

El PSC demana responsabilitats a les regidores Freixanet, Castro i Ferre

El grup socialista a l'oposició a la Paeria ha demanat que les regidores Jordina Freixanet, Sandra Castro i Elena Ferre assumeixin les seves responsabilitats després que la Fiscalia hagi arxivat les denúncies pel 'cas Banyetes'. En aquest sentit, el PSC ha registrat un canvi en les peticions de compareixença en la propera Comissió de Transparència per demanar que compareguin aquestes tres regidores, que són les qui van portar la denúncia a fiscalia.

El grup socialista s'ha mostrat satisfet per la resolució de la fiscalia i asseguren que ja ho intuïen tot i que sempre han volgut ser respectuosos amb les investigacions judicials. En aquest sentit, han recordat que des del primer moment es van oferir a col·laborar i sumar-se a qualsevol iniciativa per clarificar qualsevol investigació.

El Cap de l'Oposició, Fèlix Larrosa, també ha explicat que tal com es pot comprovar en les actes de la Comissió de Transparència, es va preguntar a l'equip de govern si assumiria les responsabilitats en cas que la fiscalia arxivés la causa, fet que s'ha acabat confirmant. Per aquest motiu, volen que Freixanet, Castro i Ferre assumeixin responsabilitats prenent la determinació "formal i pública" de "demanar disculpes tant a les persones agreujades com al grup polític afectat". En cas que no sigui així, el PSC diu que demanarà al govern municipal que cessi a les tres regidores denunciants.