Els pressupostos de Tàrrega seran de 17,8 milions, un 2,8% menys que l'any passat

Els primers comptes de l'equip de govern d'ERC, la CUP i el PSC aposten per les àrees social, l'educació i la cultura

Redacció
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 22:48h
Els líders dels govern de Tàrrega durant la presentació dels pressupostos
Els líders dels govern de Tàrrega durant la presentació dels pressupostos | ACN
L'equip de govern de l'Ajuntament de Tàrrega ha presentat la proposta de pressupost municipal per al 2020 i els nous comptes ascendiran a 17.862.429 milions d'euros, un 2,8% menys que l'any passat.

Sumant els 8.000 euros de la Societat Urbanística Municipal d'Habitatge Social de Tàrrega (SUMTA) i 1.109.200 euros de l'EPEL Fira Tàrrega, l'import consolidat per enguany puja fins als 18,9 MEUR. Els primers comptes que presenten el govern tripartit d'ERC, la CUP i el PSC aposten per les àrees socials, l'educació i la cultura i mantenen subvencions a entitats i associacions. S'aprovaran en un ple extraordinari el pròxim 13 de febrer.

El nou pressupost de l'Ajuntament de Tàrrega s'ha dissenyat amb pragmatisme i ajustant-se a una reducció prevista d'ingressos (s'estima, per exemple, que les receptacions de l'IBI urbà i les plusvàlues baixin un 1,75% i un 33% respectivament). Tot i això, Tàrrega preveu fer un esforç financer per augmentar la dotació destinada al personal, amb millores salarials i creació de noves places, però també per mantenir partides destinades a despeses corrents i subvencions.

Els pressupostos han estat presentats aquest dimarts en roda de premsa per l'alcaldessa de Tàrrega i portaveu del grup ERC-MES-AM, Alba Pijuan, el regidor de Finances i Transparència i portaveu de la CUP, Daniel Esqué, i el regidor portaveu del grup del PSC, Silveri Caro.