El PSC emplaça el govern de la Paeria a celebrar un ple extraordinari sobre l'Horta

Larrosa defensa que l'objectiu és definir i executar una estratègia per a aquest espai de la capital del Segrià

Fèlix Larrosa, candidat del PSC
Fèlix Larrosa, candidat del PSC | ACN
Redacció
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:33h
El grup del PSC a l'Ajuntament de Lleida ha emplaçat aquest dimarts el govern de la Paeria a celebrar un ple extraordinari i monogràfic sobre l'Horta de Lleida. Segons ha explicat el cap de l'Oposició, Fèlix Larrosa, els socialistes volen que s'hi debatin els deu acords proposats pel PSC amb l'objectiu de "marcar una estratègia per a l'Horta, planificar-la i executar-la". Larrosa ha justificat la petició de celebrar el ple perquè, segons ha dit, "el govern no té model de ciutat i, per tant, tampoc un model d'Horta". Així, ha exposat que el que planteja el grup socialista és "obrir debat" al voltant d'eixos com ara la mobilitat i les infraestructures; la seguretat; la convivència i el civisme, i la promoció i el desenvolupament d'aquesta zona de la capital del Segrià.

El PSC ha remarcat que la formació pren la iniciativa en relació amb l'Horta tenint en compte "la "inexistent planificació i estratègia per part del govern de la Paeria, tot i tenir un regidor específic de l'Horta i un coordinador per a les polítiques de l'Horta". En aquest sentit, Larrosa ha dit que si es miren les actes de les dues darreres comissions, "l'activitat legislativa és irrellevant".

Fèlix Larrosa ha assenyalat que la proposta de celebració del ple monogràfic de l'Horta pretén sumar les aportacions dels diferents grups municipals i vol ser una iniciativa de "mà estesa" perquè el govern de la Paeria "prengui el camí de seure, negociar i acordar aquestes mesures".

Les propostes que ha presentat el PSC perquè es debatin al ple extraordinari sobre l'Horta se centren, entre altres, en qüestions de mobilitat i infraestructures, amb una partida econòmica per un pla de camins i cronograma, el transport a demanda de la partida Grenyana i un pla de Telecomunicacions a l'Horta. Pel que fa a la seguretat, la convivència i el civisme, el grup socialista proposa la instal·lació càmeres de seguretat i la redacció i aprovació d'un pla de seguretat específic per a l'Horta.