La Diputació exigeix a Renfe que l'AVE «low cost» tingui parada a Lleida

El president de l'organisme, Joan Talarn, envia una carta a la companyia per reclamar aturades a la capital del Segrià

Joan Talarn  amb Jordi Latorre, a la Diputació
Joan Talarn amb Jordi Latorre, a la Diputació | ACN
Redacció
27 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:19h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va fer pública ahir, a la xarxa social Twitter, una carta que ha escrit al president de Renfe, Isaías Táboas, en la qual li sol·licita, en nom de la Diputació, "la posada en marxa dels serveis AVLO Barcelona-Lleida-Madrid i la millora dels serveis Avant ".

El nou servei de tren de l'AVE de baix cost, denominat AVLO, en la seva línia Madrid-Saragossa-Barcelona no té previst inicialment un servei de parada a l'estació de la capital del Segrià ni tampoc a la de Tarragona. El tren d'Alta Velocitat Low Cost entrarà en funcionament el proper 6 d'abril entre Madrid i Barcelona.

El passat mes de desembre el titular en funcions del Ministeri de Foment, José Luis Ábalos, va presentar aquest nou tren en els tallers d'Adif a la localitat toledana de Villaseca de la Sagra. Segons Ábalos, la previsió és anar estenent aquest model de tren a altres línies ferroviàries. El preu dels bitllets de l'AVLO Madrid-Barcelona estarà entre 10 i els 60 euros en funció de la demanda.

Talarn també assegura en la seva missiva que "si realment volem contribuir a un desenvolupament sostenible en matèria de mobilitat, cal proporcionar als el major volum de població possible una alternativa real a la utilització del vehicle privat".

 La carta del president de la Diputació de Lleida a Renfe