Comença a Alguaire el procés de reciclatge de l'avió més gran que ha aterrat a l'aeroport

A través d'un procés programat de més de 1.000 components per a la seva posterior reutilització

Imatge de l'avió reciclat
Imatge de l'avió reciclat | ACN
Redacció
27 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:30h
L'empresa Servitec ha començat a la plataforma d'Aeronpark, el reciclatge de l'avió Jumbo Boeing 747 que va aterrar fa unes setmanes a l'aeroport de Lleida-Alguaire (Segrià). Aquest tipus de reciclatge suposa un meticulós procés programat de més de 1.000 components per a la seva posterior reutilització i pel reciclatge ecològic de les restes no comercialitzables.

Actualment, Alguaire acull la preservació de 9 avions conjuntament amb el reciclatge de 2 aeronaus més, el Jumbo Boeing 747 de la companyia Wamos Air i un Airbus A330 de la companyia portuguesa TAP. Aquestes activitats tenen l'objectiu de convertir l'aeroport en un clúster del manteniment i reciclatge aeronàutic.

A l'aeroport de Lleida-Alguaire també s'està preservant 9 avions Boeing 737 Max de les companyies Icelandair i Norwegian Air que implica la implantació d'un rigorós pla de manteniment preventiu que ha de permetre la seva plena recuperació operativa una vegada els siguin implantades les modificacions dissenyades pels fabricants i aprovades per les autoritats reguladores.