Temporal

Cervera activa el Pla Inuncat pel desbordament del Sió i la crescuda del riu Ondara

L'aigua ha inundat poblacions de la Segarra com Malgrat, Castellnou d'Oluges i la Prenyanosa

per Redacció, 23 de gener de 2020 a les 11:47 |
El riu Sió al seu pas per les Oluges | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Paeria de Cervera ha activat el Pla Inuncat en fase d'alerta a causa de les afectacions causades pel riu Sió i per la important crescuda del cabal del riu Ondara al seu pas pel municipi. El riu Sió s'ha desbordat al seu pas pels pobles de Malgrat, Castellnou d'Oluges i la Prenyanosa i afecta les comunicacions entre aquests tres pobles. A la Prenyanosa fins i tot hi ha una casa incomunicada perquè té els accessos inundats. A causa de les inundacions, des de l'Ajuntament de Cervera demanen a la població que no s'acosti a les zones afectades ni als entorns del rius Sió i Ondara.

La Policia Local i els Serveis Municipals han tallat accessos a les zones properes al riu Sió. També han tallat algun accés a la zona dels horts de Cervera perquè el riu Ondara es troba al límit del desbordament al seu pas per Cervera.


El consistori s'ha comunicat amb els representants dels pobles de Malgrat, Castellnou, la Prenyanosa i Vergós per conèixer les afectacions i s'ha posat a la seva disposició per a qualsevol incidència.

La Paeria demana precaució si es circula en vehicle. Alerta que els conductors s'allunyin de les zones que es poden inundar i no hi estacionin el vehicle. També demanen que la gent no es quedi als ponts perquè aquests poden caure, que no es travessi cap riu, ni riera ni zona inundada i que es vagi en compte amb els moviments de terra, forats, claveguerons, cables de conducció elèctrica fluixos, i en general, tots els objectes caiguts, com branques d'arbres.

 

Participació